O nama

Istorija
Molinari Kafa

Trgovačko preduzeće „Giuseppe Molinari“, formirano je 1804. godine, uspešno je poslovalo u prehrambenom sektoru i postalo je dobavljač kuće “Savoia” 1880. godine pod imenom „Ditta Fratelli Molinari“. Molinari aćeto balzamiko (vinsko sirće zaštićenog geografskog porekla) je u tom periodu steklo prestiž osvajajući brojne međunarodne nagrade.

Godina 1911

 u periodu otvaranja vodećih kafića u drugim gradovima („Florian“ u Veneciji ili „Caffe Greco“ u Rimu), porodica je otvorila „Bar Molinari“, u centru Modene , koji je postao mesto okupljanja čitavog grada uključujući i umetnike i intelektualce. Tako je tada 1911. Godine, porodična firma otpočela posao prženja kvalitetne espreso kafe, prvobitno za potrebe sopstvenog bara. Ali, priča se zatim širi, posao proširuje ka snabdevanju drugih kupaca uz zadržavanje visokog kvaliteta kafe.

Godina 1944

osnivač Giuseppe i njegovi sinovi Alberto i Emilio počeli su prženje kafe u prostorijama na Via Rismondo u središtu istorijskog centra. Kako su se poslovne aktivnosti povećavale, proizvodnja se zatim preselila preko Modonelle i konačno je prebačena na Via Fanti, gde je kompanija promenila svoju korporativnu strukturu i postala „Caffe Molinari S.p.A.“
Na Via Fanti su počeli novi istraživački projekti u nove tehnologije pakovanja, a kafa je nastavila da se obrađuje kao i uvek sa ljubavlju i strašću, u neprestanoj posvećenosti kvalitetu.

Kvalitet

Kombinujući kvalitet sa novim tehnologijama pakovanja, Caffe Molinari je ubrzo postao jedna od vodećih kompanija u poslu espresso kafe na domaćem i svetskom tržištu.
Caffe Molinari trenutno obavlja svoju proizvodnju u novim objektima u ulici Via Francia 20.

Danas

Izvor našeg uspeha još od 1911. Godine, od kada pržimo espresso kafu, jeste trajna posvećenost, strast, kao i konstantan visoki kvalitet koji našu espresso kafu izdvajaju od drugih. Danas, više od stotinu godina kasnije – iako koristimo najmoderniju industrijsku tehnologiju – nastavljamo, i nastavićemo sačuvati tu zanatsku strast, ljubav prema kafi, i umetnost u proizvodnji vrhunske kafe.

Naša krajnja svrha, razlog zašto postojimo, sada više nego ikada, jeste zadovoljstvo naših kupaca. Molinari kafa je sinonim za kvalitet, jedinstvenost, tehnologiju i istorijsku strast prema kafi. Zbog toga smo danas prisutni u više od 60 zemalja širom sveta.

Proizvodnja
konstantnost kvalitet

Pojedinačni uzorci različitih serija kafe podvrgnuti su pažljivoj senzorskoj analizi od strane naših eksperata, zajedno sa porodicom Molinari.
Kada je uzorak odobren, odgovarajuća serija se kupuje i isporučuje u naše prostorije. Glavne peći za kafu Molinari mešaju šarže različitog porekla pre pečenja. Da bi zadržali konstantnu aromu tokom vremena (kafa je prirodni proizvod, sa karakteristikama koje variraju od berbe do berbe u zavisnosti od temperature, padavina itd. ) recept se uvek prilagođava kao funkcija ukusa i aroma karakteristika zelene kafe na raspolaganju.
Sva kava pržena tokom dana pakuje se u toku večeri kako bi se sačuvala njena aromatična svojstva.